سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ساخت چوب mdf

ساخت چوب mdf

ساخت چوب mdf ، ساخت تخته های فیبری و استفاده از آنها به جای چوب صنعتی است که در حدود سال 1898 آغاز شدو به سرعت با توجه به مزایایی که استفاده از انواع ورق های فیبری در صنعت فراهم می ساخت رو به پیشرفت گذاشت. ساخت چوب mdf برای نخستین بار در شهر دپوزیت نیویورک، در سال 1965 در یک کارخانه انجام گرفت.

محصول این کارخانه با اسم بارابورد در بازار به فروش می رسید. پس از آن با توجه به نوع استفاده ای که از چوب های ام دی اف در صنعت می شد به تدریج استفاده از آن در سایر نقاط جهان نیز فزونی یافت. روند رشد این محصول به گونه ای بود که توانست بازار سایر تخته های فشرده مانند نئوپان و تخته های چند لایه را تحت تأثیر قرار دهد.

در ایران تولید ورق های فیبری برای اولین بار در 1340 در شهر بندر انزلی به نام فیبر رویال و در بابلسر به نام فیبر بابلسر ساخته شد و شروع به تولید نمود. این کارخانه ها به تولید انواع ئرق های فیبری و تخته های چند لایه می پرداختند. کارخانه تولید ام دی اف در ایران در سال 1383 با نام صنایع چوب خزر ایجاد شد. و با تهیه مواد اولیه تولید ام دی اف به ساخت چوب mdf پرداخت. معمولا مواد اولیه و همچنین انواع روکش هایی که برای ام دی اف استفاده می شوند وارداتی هستند و بعد از واردات به خط تولید کارخانه منتقل می شوند.

مراحل تولید ام دی اف

مواد تشکیل دهنده ام دی اف خرده ها و ضایعات چوب و همچنین چسب و رزین هستند که در ترکیب با یکدیگر و تحت فشار و حرارت ورقه های mdf را می سازند. در ادامه مراحلساخت چوب mdf به تفصیل توضیح داده خواهد شد.

1- تهیه و ساخت خمیر

چوب درختان و ضایعات چوبی که به عنوان مواد اولیه به کارخانه وارد می شوند. در ابتدا با استفاده از ماشین آلات صنعتی مواد زائدی که در آنها وجود دارد مانند پوست درختان و … جداسازی می شود. سپس چوب های تمیز شده به دستگاههای خردکن صنعتی یا chipper ها منتقل می شوند تا به خرده های چوب با اندازه های همگن و یکسان تبدیل شوند. ممکن است مواد اولیه که به صورت وارداتی به کارخانه وارد شده اند به صورت خرد شده باشند و نیازی به خرد شدن نداشته باشند.

بعد از یکسان سازی و خرد شدن، چوب ها باید شست و شو شوند تا گرد و غبار ناشی از اجرای مرحله قبل از روی آنها پاک شود. سپس خرده های چوب تمیز شده وارد دیگ های بخار تحت فشار می شوند تا بخاردهی شوند. تحت فشاری که در دیگ های بخار وجود دارد ساختار چوب تغییر می یابد و نرم می شود. چوب های نرم شده به پالایشگری وارد می شوند که در این پالایشگر با استفاده از فشار و چرخش صفحات موجود به الیاف چوبی تبدیل می شوند. این الیاف باید مجددا شست و شو و خشک شوند.

2- خشک کردن الیاف

الیاف چوبی ساخته شده در مرحله قبل وارد مرحله خشک کن می شوند. قبل از اینکه الیاف وارد مرحله چسب زنی بشوند باید حتما رطوبت موجود در آنها گرفته شود. خشک کن های لوله ای به این منظور در خط تولید ساخت چوب mdf قرار می گیرند. این لوله ها معمولا در چند مرحله رطوبت را از الیاف چوبی می گیرند. اکثر سیستم های خشک کن لوله ای که در خطوط تولید قرار دارند دو یا چند مرحله ای هستند و گرمایی که تولید می کنند با استفاده از گاز طبیعی، پروپان و … تولید می شود.

3- چسب زنی الیاف خشک شده

از انواع مختلفی از چسب ها و رزین ها می توان برای چسب زنی الیاف چوبی تولید شده استفاده نمود. در ساخت چوب mdf رایج ترین نوع چسبس که مورد استفاده قرار می گیرد رزین های اوره فرمالدئید است. از انواع رزین های دیگر مانند ملامین نیز برای این کار  استفاده می شود. در این مرحله الیاف چوبی با رزین، موم و مواد افزودنی دیگر ترکیب می شوند و سپس وارد خشک کن می شوند.

4- پرس کردن و تولید mdf

 

الیاف چوبی بعد از خشک شدن باید وارد مرحله پرس شوند. قبل از ورود به مرحله پرس داغ الیاف باید کاملا فشرده شوند. الیاف فشرده شده در پرس داغ و در چندین مرحله پرس می شود. بعد از اینکه تخته های ام دی اف استحکام و مقاومت محاسبه شده را پیدا کردند به فضایی منتقل می شوند تا خنک شوند. پس از آن تخته های سمباده زنی شده و به این ترتیبساخت چوب mdf به انتها می رسد. تخته های ساخته شده می توانند رنگ آمیزی یا روکش شوند و یا به صورت خام مورد استفاده قرار گیرند.