داربست مدولار چکشی
داربست مدولار چکشی
داربست مدولار چکشی ، نوعی از سیستم داربست بندی مدولار است که امروزه در صنعت ساخت ساز استفاده های گوناگون و بسیاری از آنها می شود. داربست های مدولار با توجه به اینکه در استفاده بسیار ساده و کاربردی هستند می توانند در اجرای انواع مختلفی از سازه های بتنی مانند تیرهای بتنی، دال ها، سقف های وسیع و مرتفع، پل ها و … مورد استفاده قرار گیرند.
مونتاژ و دمونتاژ کردن این قالب ها و همچنین حمل و نقل آنها به سادگی و سهولت و توسط کارگران ساده قابل انجام است به همین دلیل استفاده از آنها در سازه های بزرگ می تواند بسیار مطلوب باشد. داربست های مدولار در ابعاد و اندازه های متنوع و مختلفی طراحی و تولید می شوند. همچنین علاوه بر ابعاد و اندازه های متفاوت روش و طریقه مونتاژ این داربست ها می تواند با یکدیگر متفاوت باشد. انواع مختلف داربست های مدولار را می توان به دسته های زیر تقسیم بندی نمود:
- داربست های مدولار مثلثی که با نام شورینگ، اسکافلد مثلثی یا داربست اومگا نیز شناخته می شوند.
- داربست های مدولار چکشی یا اسکافلد چکشی مدل ستاره ای.
- داربست های مدولار چکشی یا اسکافلد چکشی مدل نعلبکی.
- داربست های مدولار زودبست.
انواع مختلف این داربست ها هم به صورت نو و هم به صورت دست دوم انجام می شود که خریداران می توانند با توجه به بودجه و نیاز خود اقدام به تهیه هر یک از انواع مختلف آنها نمایند. روش های مونتاژ و کاربرد هر یک از انواع داربست های مدولار ممکن است با یکدیگر متفاوت باشد ولی برخی از قطعات مانند پیچ های تنظیم و کفشک در مونتاژ انواع مختلف داربست ها مشترک می باشد.
داربست مدولار چکشی چیست؟
داربست چکشی از پایه ها و عضوهای قائم با طول های 1، 1?5، 2 ، 2?5 و 3 متر و همچنین مهارهای افقی در اندازه های مختلف تشکیل شده است. در بخش بالایی و بخش پایینیداربست مدولار چکشی پیچ های تنظیم داربست وجود دارند که بوسیله آنها می توان داربست ها را در ارتفاع و تراز مورد نظر تنظیم نمود.
مهارهای افقی داربست چکشی بااستفاده از ضربه چکش به داربست متصل می شود و پایه های داربست نیز با استفاده از مغزی ها و پین های داربست به یکدیگر متصل می شوند.داربست مدولار چکشی دارای انعطاف پذیری بالایی است و با توجه به طرح های مختلف سازه می توان داربست را به صورت های مختلف پیاده سازی نمود. این نوع داربست دارای پایه های جداگانه است که هر یک از این پایه ها با استفاده از مهارهایی که دارای طول های متفاوتی هستند به هم متصل می شوند این قابلیت باعث می شود که بتوان سیستمی یکپارچه از کفراژ بندی که هم از نظر ارتفاع و هم از نظر پراکندگی انعطاف پذیری بالایی دارد در بخش های مختلف سازه ایجاد نمود.
در این نوع داربست نیز سرجک قابل رگلاژ وجود دارد که برای تنظیم ارتفاع از آن استفاده می شود. باربری داربست چکشی با کم و زیاد کردن فاصله های میان پایه های داربست و همچنین مهارهای نصب شده قابل تنظیم و کم یا زیاد شدن است. معمولا فروش داربست چکشی نو و دست دوم در کارخانه ها و شرکت های مختلف و با قیمت ها و کیفیت های متفاوتی انجام می شود. خریداران باید با توجه به نیازی که در ساخت سازه خود دارند و همچنین بودجه ای که برای این کار در اختیار دارند داربست مدولار چکشی متناسب و مطلوب برای سازه خود را انتخاب نمایند.
برای مطالعه مقاله قالب بتن و یا داربست مثلثی کلیک کنید.
مزایای داربست مدولار چکشی
- این نوع داربست ها به سادگی و به سرعت باز و بسته می شوند و برای بستن اتصالات آنها نیازی به استفاده از ابزارآلات خاص نیست.
- استفاده از این نوع داربست در ارتفاعات زیاد نیازی به مهاربندی ندارد و می توان بدون محدودیت آن را در ارتفاع گسترش داد.
- دارای باربری بالایی هستند و برای استفاده در داربست بندی نمای ساختمان ها و تأسیسات پالایشگاهی بسیار مناسب هستند.