سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قالب بتن ریزی

قالب بتن ریزی

قالب بتن ریزی ، در ساخت ساختمان های بتنی بعد از انجام آرماتوربندی در بخش های مختلف سازه، قالب بندی انجام می شود تا بتوان بتن ریزی را که مرحله اصلی در ایجاد یک جز بتنی در ساختمان است اجرا کرد. قالب بتن ریزی در حقیقت مانند ظرفی عمل می کند که بتن را تا زمانی که به استحکام و مقاومت کافی برسد در خود نگه می دارد و آن را آسیب های مختلفی که ممکن است به آن برسد حفظ می کند.

به همین دلیل قالب بندی از عملیات بسیار مهم در ساخت سازه بتنی به شمار می رود و در اجرای آن باید تمامی استانداردها و نکات مهم را رعایت نمود. بهتر است برای اجرای این مرحله از قالب بتن ریزی مناسب و با کیفیت و اکیپ اجرایی ماهر و با تجربه استفاده شود تا نتیجه مقبولی حاصل گردد.

قالب هایی که برای این مرحله از ساخت سازه مورد استفاده قرار می گیرند انواع مختلفی دارند و قیمت قالب بتن ریزی با توجه به نوع، جنس و کیفیت آن متغیر است. در ادامه با چند نمونه از انواع قالب های بتن آشنا خواهید شد.

قالب بتن ریزی لغزنده

در ساخت سازه های بلندی مانند برج های مخابراتی، ساختمان های بسیار بلند، برج های خنک کننده و … استفاده از این روش برای قالب بندی بسیار مطلوب و بصرفه است. قبل از پیدایش و ابداع ای نوع قالب بندی برای اجرای این مرحله در اینگونه سازه ها نیاز بود که داربست های بلندی برای اجرای قالب بتن ریزی برپا شود. ولی در حال حاضر و با استفاه از این روش قالب بندی این گونه سازه ها سریع، آسان و ایمن انجام می شود. در اجرای قالب بندی با این روش از جک های هیدرولیکی برای حرکت بین ترازهای مختلف سازه استفاده می شود و به این ترتیب نیازی به وجود تاور کرین یا جرثقیل های بلند نخواهد بود.

قالب بتن ریزی تونل

همانطور که از نام آن پیداست برای اجرا در سازه های تونلی در مکان هایی مانند جاده ها و خطوط ریلی و یا تونل های سد استفاده می شود. در اشکالی مانند دایره، یو شکل، مستطیل و مربع تولید می گردد. این نوع قالب بارها قابل استفاده است و باز و بسته کردن قالب ها و جابجایی آنها با توجه به طراحی قالب به آسانی انجام می شود. این قالب ها فضای کمی را اشغال می کنند و مقاومت و استحکام بسیار بالایی دارند.

قالب بتن ریزی پل

قالب هایی که برای قالب بندی در پل ها استفاده می شود با توجه به طراحی سازه و نوع اجرای آن طراحی می شوند. در ساخت سازه پل مواردی مانند فواصل بین ستون ها، عرشه ، مقدار باربری و … از اهمیت برخوردارند و بر نوع قالب هایی که استفاده می شوند موثر هستند.

قالب بتن ریزی دیوار دوطرفه

دیوار برشی همانطور که قبلا در مقالات مرتبط با ساخت سازه بتنی توضیح داده شده است اغلب به عنوان جزئی اجتناب ناپذیر از این سازه ها اجرا و پیاده سازی می شود. قالب بندی دیوارهای برشی با روش های معمولی با توجه به ویژگی هایی که دارند معمولا زمان زیادی را میگیرد به همین دلیل روش قالب بندی دیوار دوطرفه برای صرفه جویی در زمان و اجرای راحت قالب بندی در این نوع دیوارها با  اصلاح و تغییر روش های معمولی ایجاد شد. اجرای این نوع قالب بتن ریزی برای انوع سیستم های سازه ای امکان پذیر است و خصوصا برای اجرای قالب بندی دیوارهای زاویه دار و ال شکل بسیار مناسب است.

قالب بتن ریزی دیوار یکطرفه

این نوع از قالب بندی در سازه هایی که نیاز به اجرای دیوار حائل در اطراف سازه برای جلوگیری از رانش خاک دارند و یا سازه از یک سمت به دیوار سازه دیگری محدود شده است استفاده می شود. در این نوع قالب بندی به علت اینکه فشار نیروی هیدرواستاتیکی بتن به صورت کامل به قالب وارد می شود، استحکام و مقاومت بالا و عدم شکل پذیری قالب باید از مشخصات بسیار مهم و ضروری آن باشد.