سفارش تبلیغ
صبا ویژن

قالب بندی سقف یوبوت

قالب بندی سقف یوبوت

قالب بندی سقف یوبوت ، مانند اجرای قالب بندی سایر انواع سقف های سازه ای انجام می گیرد. یوبوت نوعی روش در اجرای سقف سازه های بتنی است که با استفاده از نوعی قالب مخصوص از جنس پلی پروپیلین و متشکل از بتن و میلگرد انجام می شود. دیتیل سقف یوبوت با نوع تیرچه بلوک و یا دال بتنی متفاوت است که در ادامه به جزئیات بیشتری در خصوص آن اشاره خواهیم کرد.

مزایای این نوع سقف در برابر معایب سقف یوبوت بیشتر بوده و همین امر سبب شده است که استفاده از آن رو به افزایش باشد. سقف یوبوت برای اولین بار در کشور ایتالیا مورد استفاده قرار گرفت. یوبوت نوعی قالب پلی پروپیلن بازیافتی است که اجرای آن در قالب بندی سقف یوبوت به سادگی انجام می شود و هزینه استفاده از آن در سازه های بتنی بسیار بصرفه می باشد.

اجرای این نوع سقف به علت سادگی نیاز به نیروی متخصص و ماهر ندارد بلکه می تواند کارگران ساده را نیز با آموزش برای اجرای سقف آماده نمود. این امر نیز یکی از دلایل بصرفه بودن اجرای سقف یوبوت است. سقف یوبوت معمولا برای استفاده در مکان هایی که نیاز به اجرای دهانه بزرگی دارند مناسب است و قالب های آن در اندازه های 13 الی 56 سانتی متری قابل تهیه هستند. در کشور ما این نوع سقف تنها در اجرای سازه های بتن آرمه کاربرد دارد.

قیمت اجرای سقف یوبوت

قیمت اجرای سقف یوبوت با توجه به ابعاد سازه ای که قرار است سقف آن به این شیوه اجرا شود می تواند متغیر باشد. ولی در هر حال با توجه به ارزان قیمت بودن قالب بندی سقف یوبوت و ارزان قیمت بودن نیروی کار اجرای این نوع سقف هزینه آن در اجرای پروژه ها برای سازندگان صرفه اقتصادی خواهد داشت. در صورت استفاده از سقف یوبوت در سازه بتنی خود دیگر نیازی به اجرای دال و تیر در سقف نخواهد بود.

نحوه اجرای قالب بندی سقف یوبوت

قالب بندی سقف یوبوت را می توان با استفاده از چوب، فلز، کارتن پلاست و… انجام داد. در قدم اول باید آرماتوربندی سقف سازه کاملا مطابق با نقشه های اجرایی و با نظارت مهندس ناظر صورت پذیرد. نحوه صحیح آرماتوربندی و قالب بندی سقف یوبوت به این صورت است که در بین هر قالب سقف یک عدد میلگرد قرار می گیرد. فاصله مطلوب بین میلگردها معمولا 20 سانتی متر است.

بعد از انجام آرماتوربندی نوبت به اجرای قالب بندی سقف یوبوت با رعایت کلیه نکات مهم و استاندارها و آیین نامه های اجرایی می رسد. قالب بندی به صورت کلی دارای اهمیت بالایی در سازه های بتنی است زیرا اجرای صحیح آن می تواند زمان اجرا و هزینه تمام شده پروژه را کاهش دهد و بالعکس اجرای نادرست آن و انتخاب نادرست مصالح و نوع قالب ها برای این منظور می تواند هزینه های پروژه را به شکل قابل توجهی کاهش دهد و پروژه در زمان کوتاه تری صورت می پذیرد.

بعد از انجام قالب بندی سقف یوبوت نوبت به اجرای بتن ریزی سقف می رسد. بتن ریزی این نوع سقف معمولا طی دو مرحله انجام می شود. در مرحله اول یک لایه بتن به همراه روان کننده و با ضخامت حدودی 5 الی 10 سانتی متر درون قالب ریخته می شود. بعد از به استحکام رسیدن لایه اول مرحله دوم بتن ریزی سقف انجام می گیرد که ضخامت بتنی که در این مرحله باید ریخته شود را مهندس ناظر ساختمان تعیین می کند.

بعد از اینکه بتن کاملا به استحکام رسید می توان اقدام به بازکردن قالب بندی سقف یوبوت نمود. بهتر است با کمک گرفتن از جک های نگه دارنده و یا چهارپایه سقف را بعد از باز کردن قالب ها در جای خود ثابت نگه داشت تا آسیب نبیند.